Stop – Hvad gør du for at beskytte dig?

 


Vi kender det alle sammen...
At modtage en mail hvori der er et vedhæftet et dokument, som fx spreder Ransomware på din maskine. 

Der bliver sendt flere og flere spammails rundt, der blandt andet indeholder Ransomware eller vira, som fx kan kryptere (låse) dine filer eller få oplysninger om adgangskoder med mere.
Sidste år blev der modtaget fire gange så mange mails med Ransomware som året får - og intet tyder på, at den udvikling vil ændre sig i 2017 (se kilde her og her). Samtidig er dem, der udvikler disse mails, blevet rigtig dygtige til det, så det kan være svært at gennemskue, hvilke mails der er valide - så vær opmærksom!


Noget af det, du selv kan:

 • Tjek om mailadressen ser troværdig ud

 • Åbn ikke filer og tryk ikke på links, du ikke er HELT sikker på hvad er

 • Se om sprogbruget virker fornuftigt


En ekstra sikkerhed er at beskytte sig…

Hvad gør I i virksomheden, hvis I modtager en mail indeholdende Ransomware eller virus ?
 

Vi foreslår at I internt i virksomheden gennemgår disse punkter og sikrer jer, at I er beskyttet som I ønsker.

 • Firewall

  Her kan vi scanne alt trafik der passerer igennem (fx fra internettet) for virus og farlige links.
  Det er en god ide at have scan på firewall, da man så stopper det inden trafikken kommer til server/klient.

 • WIFI netværk

  Er WIFI’et kun beskyttet med en kode? I så fald vil en gammel ansat kunne logge på selvom vedkommende ikke er ansat mere.
  Vi kan sætte WIFI’et op så det bliver beskyttet med brugervalidering, så brugeren skal logge på WIFI’et med det samme brugernavn og adgangskode personen bruger til at logge på sin computer med.

 • Antivirus

  Antivirus på din lokale computer beskytter mod alle former vira og sørger for at din computer er sikker. Vi anbefaler F-secure, da vi ved at det fungerer.

 • Backup af produktionsmaskiner og eventuelt andre vigtige maskiner

  En computer, der ikke nemt kan bygges op igen, og som er vigtig for firmaet, kan være ekstra vigtig at få med i backup-rutinen, så den nemt kan genskabes i tilfælde af virus eller andre former for nedbrud.
  Vi anbefaler Veeam til dette og har I i forvejen Veeam til backup af servernen, kan dette som regel gøres uden meromkostning i software.
  Det er også værd at overveje, om det er tilstrækkeligt med en backup lokalt eller du har behov for at lægge det ud af huset (online).
  Hvis du har meget data, skal du kigge på restore-hastigheder. 1 terabyte data kan tage 15 timer at gendanne og dette kan betyde en arbejdsdag der er spildt.

 • Kodeord på brugere

  Nemme kodeord på kontormaskiner kan gøre det meget nemmere for hackere at komme ind, derfor anbefaler vi at få lavet en kodeords-politik på serveren, så alle bliver tvunget til at benytte mere sikre kodeord.

 • Advanced Threat Protection

  Advanced Thret Protection er et produkt fra Microsoft, som gennemgår alle mails sendt til din mail-konto for dårlige links og vedhæftede filer.
  Hvis din tilsendte mail indeholder en vedhæftet fil der ikke er kendt af Microsoft vil den blive tilbageholdt, udpakket og scannet. Først når Microsoft ved den er OK bliver den sendt til dig.

 • Undervisning af brugere hvert år

  Vi kommer ud til dig og fortæller omkring de nyeste sikkerhedsrisikoer og hvad du kan gøre for at genkende en "dårlig" mail/hjemmeside.


Giv os et kald, og så kan vi sammen tage en snak.