Nyheder

Der er kompatibilitetsproblemer i den nyeste version af iOS (iOS 11) som er udgivet for få dage siden (d. 19 September).

Bruger du den indbyggede "Mail" applikation på din iPhone/iPad? Så anbefaler vi, at du venter med at opdatere din iOS-enhed.
Den indbyggede e-mail-applikation, har nemlig problemer med at kommunikere med Office 365, Outlook.com og Exchange server 2016.

Hvis du opdatere din enhed, kan du risikere at få problemer med at sende/modtage e-mails til/fra de overstående services (Office 365, Outlook.com og Exchange server 2016).

Microsoft og Apple arbejder på nuværende tidspunkt på at finde en god og stabil løsning sammen, men de har ingen estimat på, hvornår det kommer til at køre helt korrekt.
Microsoft anbefaler også, at folk venter med at opdatere til iOS 11. 

Har du allerede hentet iOS 11, og har problemer? Kontakt os på 70 300 330, og vi vil med glæde hjælpe dig.

Du kan se Microsofts artikel ang. dette problem på deres supportside her: Microsoft Support – iOS 11 x Office 363, Outlook.com, Microsoft Exchange 2016

Kortermann-IT udvider med kontor i Odense


Pr. 12. juni 2017 har Kortermann-IT overtaget alle aktiviteter i Net-Partner ApS som ændrer navn til Kortermann-IT Odense.

Det betyder at vi også får kontor på Landbrugsvej 10 i Odense.
Her vil vores to nye kolleger, Morten Larsen og Daniel Godskesen stå for den primære drift. Selvfølgelig i tæt samarbejde med os her i Svendborg.

Det er nogle erfarne herrer. Morten har 25 års erfaring i IT branchen og er stifter af Net-Partner og Daniel har 12 års IT erfaring. Begge er de kendt for at yde en meget høj service, stor IT viden og fleksibilitet. Så de passer perfekt ind i vores team.

Kortermann-IT er glade for at informere om, at vi har fået endnu et stort rygklap fra Microsoft og får muligheden for at være en af de få partnere i Danmark, der kan sælge og levere oplevelsen med den nye Surface Hub løsning.


Hvad er en Surface Hub?
Det er den mest komplette møderums-skærm, fantastisk billede, interaktivt whiteboard, fuldt integreret med Microsoft produkter samt video.

Det er svært at beskrive og det skal derfor opleves.
Kontakt Kortermann-IT på 70 300 330 eller info@kortermann-it.dk, så kan vi tage en dybere dialog og eventuelt arrangere en demonstration af skærmen sammen med Microsoft.

Andre Surface produkter
Vi er også leverandør af alle de andre Surface-produkter lanceret i Danmark; Surface Book, Surface Pro4 og det nyeste skud på stammen: Surface Laptop. Vi kan skræddersy løsninger til jer og sammenbinde denne oplevelser med forskellige Skype for Business Telefoni-løsninger.

Kortermann-IT byder velkommen til ny salgsleder

Martin Kingo Rasmussen, 42 år, er tiltrådt som salgsleder i Kortermann-IT. Martin har mere end 20 års erfaring fra it- og telebranchen. Han kommer fra en stilling hos TDC Erhverv og har tidligere haft lignende stillinger hos Merlin og SEF, suppleret med forskellige managementkurser.


Vi kender det alle sammen...
At modtage en mail hvori der er et vedhæftet et dokument, som fx spreder Ransomware på din maskine. 

Der bliver sendt flere og flere spammails rundt, der blandt andet indeholder Ransomware eller vira, som fx kan kryptere (låse) dine filer eller få oplysninger om adgangskoder med mere.
Sidste år blev der modtaget fire gange så mange mails med Ransomware som året får - og intet tyder på, at den udvikling vil ændre sig i 2017 (se kilde her og her). Samtidig er dem, der udvikler disse mails, blevet rigtig dygtige til det, så det kan være svært at gennemskue, hvilke mails der er valide - så vær opmærksom!


Noget af det, du selv kan:

 • Tjek om mailadressen ser troværdig ud

 • Åbn ikke filer og tryk ikke på links, du ikke er HELT sikker på hvad er

 • Se om sprogbruget virker fornuftigt


En ekstra sikkerhed er at beskytte sig…

Hvad gør I i virksomheden, hvis I modtager en mail indeholdende Ransomware eller virus ?
 

Vi foreslår at I internt i virksomheden gennemgår disse punkter og sikrer jer, at I er beskyttet som I ønsker.

 • Firewall

  Her kan vi scanne alt trafik der passerer igennem (fx fra internettet) for virus og farlige links.
  Det er en god ide at have scan på firewall, da man så stopper det inden trafikken kommer til server/klient.

 • WIFI netværk

  Er WIFI’et kun beskyttet med en kode? I så fald vil en gammel ansat kunne logge på selvom vedkommende ikke er ansat mere.
  Vi kan sætte WIFI’et op så det bliver beskyttet med brugervalidering, så brugeren skal logge på WIFI’et med det samme brugernavn og adgangskode personen bruger til at logge på sin computer med.

 • Antivirus

  Antivirus på din lokale computer beskytter mod alle former vira og sørger for at din computer er sikker. Vi anbefaler F-secure, da vi ved at det fungerer.

 • Backup af produktionsmaskiner og eventuelt andre vigtige maskiner

  En computer, der ikke nemt kan bygges op igen, og som er vigtig for firmaet, kan være ekstra vigtig at få med i backup-rutinen, så den nemt kan genskabes i tilfælde af virus eller andre former for nedbrud.
  Vi anbefaler Veeam til dette og har I i forvejen Veeam til backup af servernen, kan dette som regel gøres uden meromkostning i software.
  Det er også værd at overveje, om det er tilstrækkeligt med en backup lokalt eller du har behov for at lægge det ud af huset (online).
  Hvis du har meget data, skal du kigge på restore-hastigheder. 1 terabyte data kan tage 15 timer at gendanne og dette kan betyde en arbejdsdag der er spildt.

 • Kodeord på brugere

  Nemme kodeord på kontormaskiner kan gøre det meget nemmere for hackere at komme ind, derfor anbefaler vi at få lavet en kodeords-politik på serveren, så alle bliver tvunget til at benytte mere sikre kodeord.

 • Advanced Threat Protection

  Advanced Thret Protection er et produkt fra Microsoft, som gennemgår alle mails sendt til din mail-konto for dårlige links og vedhæftede filer.
  Hvis din tilsendte mail indeholder en vedhæftet fil der ikke er kendt af Microsoft vil den blive tilbageholdt, udpakket og scannet. Først når Microsoft ved den er OK bliver den sendt til dig.

 • Undervisning af brugere hvert år

  Vi kommer ud til dig og fortæller omkring de nyeste sikkerhedsrisikoer og hvad du kan gøre for at genkende en "dårlig" mail/hjemmeside.


Giv os et kald, og så kan vi sammen tage en snak.

 

benytter Kortermann-IT til deres telefoni

Vi er en virksomhed som er stærkt afhængig af et velfungerende telefonisystem. Efter at have undersøgt markedet var det let at vælge løsningen fra Kortermann. Kort tid efter konsulenten havde analyseret vores behov, fremlagde de et løsningforslag.

Da forslaget blev accepteret fik vi på meget kort tid etableret det nye telefonsystem med minimal driftsforstyrrelse.

Vi har siden november problemfrit brugt telefoni-løsningen fra Kortermann-IT. Vi har nu en løsning, der udover at være skalerbar også er betragtelig billigere.
Og vi er meget begejstret for Kortermanns service. De er aldrig længere end et telefonopkald væk og er altid imødekommende når vi henvender os med spørgsmål.
Vi vil til alle tider give Kortermann og deres løsninger de bedste anbefalinger.

Claus Henriksen
CEO
ACER::con

Endnu en ny kunde der har valgt
Kortermann-IT

Giersings Realskole har gennem et års tid benyttet Kortermann-IT til vores IT-opgaver i samarbejde med egne IT-Ressourcer. Vi er glade for den sparring vi har og den seriøse måde Kortermann-IT håndterer vores henvendelser på. 

Der er sidste år lavet en løsning med nye servere og nu kommer tiden til vores netværk, som skal klargøres og opgraderes i forhold til de udfordringer, der kommer med integrering af IT i undervisningen samt de højere krav til hastigheder.

Vi har valgt produkter fra HP ARUBA, som skal implementeres i vores nye bygninger på Nonnebakken. Herudover har vi fået gravet fiber imellem bygningerne og trukket fiber imellem alle vigtige punkter.

Vi får med denne løsning fuld fart på vores netværk, god kvalitet og en løsning, der er nem at skalere yderligere op eller ned, når behovene opstår.

Vi ser frem til vores nye løsning kommer i fuld drift og ser frem til det gode samarbejde med Kortermann-IT i fremtiden. De er et IT-hus som sætter sig ind i vore behov og er altid klar på at kigge mod nye muligheder for at lette vores hverdag, samt forenkle processer. Det styrker vores egne folk og skaber en rigtig god synergi omkring IT. Som deres slogan siger, så er det IT i Øjenhøjde og så føler vi, at vi ser fremad sammen.


Ole Wichmann
Viceskoleleder

Kortermann-IT udnævnt som Gazelle
for tredje år i træk


"Gazellerne er rollemodeller. De skaber job, vækst og optimisme, og vi kigger bag de flotte tal for at finde værktøjerne, de særlige karaktertræk – og kommer også med vores bud på en samlet dansk rollemodel, og hvad, hvordan og hvem vi kan lære af."


Sådan skriver de på Børsen om Gazeller. Så det er med ekstra stolthed, at vi kan skrive, at vi endnu engang er blevet kåret til Børsens Gazelle pris.


Og selvfølgelig skal det fejres med manér så du nu har mulighed for at

vinde 2 biografbilletter til Scala via vores Facebook-side: 
https://www.facebook.com/KortermannIT/

eller benytte dig a vores super Gazelle-tilbud:

Bærbar HP ProBook til kun kr. 4.999,-
ekskl. moms.

Skynd dig - vi har kun 5 stk.

PRESSEMEDDELELSE

Kortermann-IT overtager Ærø IT


Kortermann-IT har overtaget aktiverne i Ærø IT, hvis butik ligger i Marstal.

Kortermann-IT’s direktør, Henrik Kortermann, fortæller, at den svendborgensiske IT-virksomhed i en længere periode har arbejdet på at komme ind på det ærøske marked.

Med overtagelse af Ærø IT har vi fået et ståsted på Øen så vi er tæt på kunderne.
- Det er stadig Frank og Jesper, kunderne vil møde i butikken. Det bliver der ikke lavet om på, siger
Henrik Kortermann.

Til dagligt har Kortermann-IT 18 medarbejdere placeret henholdsvis i Varde og Svendborg som nu med Jesper og Frank ombord kan tilbyde flere løsninger inden for support, netværk, servere, telefoni samt udvikling af software.
Og supportteamet kommer gerne til Ærø for at mødes med nye og potentielle kunder til en snak om, hvad virksomheden kan tilbyde.

Overtagelsen er gået stærkt og allerede nu er virksomheden klar til at servicere de nye erhvervskunder på Ærø.
Og selvom Svendborg forekommer langt væk, skal dette ikke forhindre Kortermann-IT i at gøre deres til, at borgere og erhvervsdrivende lærer virksomheden at kende.

- Når hele handlen er på plads, og alle har fundet sig til rette, afholder vi en reception i butikken i Marstal, hvor alle er velkomne til at møde de nye ejere og få en snak, forsikrer Henrik Kortermann.

Kortermann-IT holder til på Englandsvej 8 i Svendborg og kan kontaktes på 70 30 03 30 eller afdelingen på Ærø direkte på 62 53 12 15.

HP Enterprise har lavet en ny Storage-familie, der passer perfekt til den lille virksomhed med vækstambitioner


StoreVirtual 3200 kombinerer det bedste fra to verdener. HPE har udviklet et effektivt SAN med alle de dyder, der kendetegner en Enterprise-løsning, til en særdeles attraktiv pris.

Teknologier fra MSA giver mulighed for at tilføje ekstra diskhylder for tiering, performance og kapacitet, plus det enkle fra StoreVirtual (LeftHand), der gør opsætning og administration til en leg.

Vi vil gerne lave en demo hvis I ønsker :)

 

Ekstra info:

Systemet er designet med enkelthed for øje og kræver ingen særlige kvalifikationer at administrere.

Opsætning klares på få minutter og efterfølgende sker alt via en enkel og overskuelig web-interface med tydelige og selvforklarende ikoner.

StoreVirtual Management Console (SVMC) er web-baseret og tilgås fra en Web browser.

Layoutet er stærkt inspireret af HPE OneView med overblik og direkte adgang til de enkelte funktioner.

Indbyggede features sikrer meget høj tilgængelighed. Kontrollere (aktiv – aktiv), strømforsyninger og blæsere er alle redundante og data sikres i to RAID niveauer;

RAID på de enkelte volumes og netværk RAID (NVRAID) mellem kontrollerne.

Højeste sikkerhed opnås ved at kombinere med NVRAID 10, hvor alle interne volumes spejles.